- Autor: 1a234
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr vanilkový | 20 |
Bílek (syrový) | 210 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 600 |
Olej olivový | 100 |
Voda | 300 |
Kypřící prášek do pečiva | 12 |
Vločky ovesné | 200 |
Mouka pšeničná polohrubá | 200 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 200 |
Jablko | 300 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 16497 kJ
Bílkoviny (g): 109,
Tuky (g): 139,
Sacharidy (g): 545,
SAFA (g): 32,
Cukry (g): 278,
Vláknina (g): 38,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 825 kJ
Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 27.3, SAFA (g): 1.6, Cukry (g): 13.9, Vláknina (g): 1.9, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Rozšleháme cukr, bílky, olej a 1celé vejce.Přidáme 2jogurty, mouku, vlažnou vodu, prášek do pečiva, rozemleté nebo rozdrcené ovesné vločky, lžičku skořice.Rozmíchanou hmotu nalijeme na plech. 2 jogurty smícháme s 50g cukru, skořicí a vanilkovým cukrem a naneseme na těsto. Kousky jablem položíme na těsto. Pečeme asi 35 min na 185 st.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.