- Autor: Issina
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová kýta (syrová) | 980 |
Zelí bílé kysané ve slaném nálevu | 500 |
Cibule | 350 |
Česnek | 50 |
Olej řepkový | 30 |
Voda | 500 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, červená paprika sladká, majoránka
Energetická hodnota celkem: 8353 kJ
Bílkoviny (g): 209,
Tuky (g): 101,
Sacharidy (g): 60,
SAFA (g): 34,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1044 kJ
Bílkoviny (g): 26.1, Tuky (g): 12.6, Sacharidy (g): 7.5, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 2.6, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Libovou kýtu nakrájíme na kostky, cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou kýtu a osmahneme společně, přidáme nadrobno nakrájený česnek, osolíme, opepříme, zasypeme nepálivou červenou paprikou mírně podlijeme vodou a dusíme cca 50 minut pozvolna (el. sporák stupeň 4, indukce stupeň 5). Když je maso téměř měkké přidáme kysané zelí, které pokrájíme nadrobno, na maso vlijeme i nálev z kysaného zelí. Je li potřeba, dolijeme trochu vody a opět dusíme. Maso musí být do měkka a zelí též. Nakonec dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Je-li potřeba, mírně zaprášíme polohrubou moukou pro zahuštění (nedělám to, není to nutné).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.