- Autor: Karolína Fourová
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Batáty | 1000 |
Créatif Texas Bonduelle zeleninová směs sterilovaná | 425 |
Tuňák ve vlastní šťávě | 360 |
Majonéza light | 40 |
Smetana zakysaná 12% | 80 |
Olej olivový | 5 |
Cibulka jarní | 40 |
Dochucovadla:
mořská sůl, šťáva z poloviny limetky, čerstvý koriandr
Energetická hodnota celkem: 7328 kJ
Bílkoviny (g): 113,
Tuky (g): 38,
Sacharidy (g): 223,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 97,
Vláknina (g): 41,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 1832 kJ
Bílkoviny (g): 28.3, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 55.8, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 24.3, Vláknina (g): 10.3, Sůl (g): 2.3
Postup přípravy
Batáty důkladně omyjeme a na několika místech propícháme vidličkou. V troubě rozpálené na cca 180°C pečeme asi hodinu, dokud nebudou batáty měkké. Poté je vložíme do čisté utěrky, podélně nařízneme nožem a v dlani mírně rozevřeme, aby vytvořily „lodičku“. Zeleninovou směs (např. kukuřice, paprika, olivy) smícháme v misce s kousky tuňáka, zakapeme limetkovou šťávou a přidáme hrst nasekaného koriandru. Lodičky osolíme mořskou solí a plníme zeleninovou směsí s tuňákem. Podáváme s majonézou odlehčenou zakysanou smetanou a na olivovém oleji orestovanou jarní cibulkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.