- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 2
- Uživatelský recept
- Porce: 100.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rybíz červený | 1000 |
Voda | 1000 |
Citronová šťáva | 200 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 1200 |
Dochucovadla:
citronová kyselina, citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 22480 kJ
Bílkoviny (g): 11,
Tuky (g): 0,
Sacharidy (g): 1314,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 1248,
Vláknina (g): 47,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 225 kJ
Bílkoviny (g): 0.1, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 13.1, SAFA (g): 0, Cukry (g): 12.5, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Rybíz obereme ze stonků nasypeme do skleněné nádoby a zalijeme stejným množstvím studené vody, přidáme kyselinu citronovou, necháme 24 hodin , promícháme a počkáme až všechen rybíz vystoupá k hladině, zcedíme přes plátno a necháme důkladně vykapat. Do zcezené štávy přidáme cukr v množství 600g na 1litr, rybíz opět zalijeme stejným množstvím vody a kyseliny (citronové šťávy). Další den opět zcedíme a přidáme cukr. Přidáme do předešlé štávy a mícháme dokud se cukr nerozpustí (několikrát za den).Sléváme do čistých láhví vypláchnutých alkoholem(dezinfekce).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.