- Autor: Karolína Fourová
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celé (syrové) | 58 |
Česnek | 5 |
Cibule | 70 |
Brambory pozdní | 360 |
Mozzarella Light | 50 |
Čočka Vapeur Bonduelle | 425 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, čerstvý rozmarýn, kmín římský, kmín drcený, chilli
Energetická hodnota celkem: 3917 kJ
Bílkoviny (g): 64,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 125,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 979 kJ
Bílkoviny (g): 16, Tuky (g): 3.5, Sacharidy (g): 31.3, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na kostičky, smícháme s protlačeným česnekem, najemno nastrouhanými bramborami a vejcem. Do směsi přidáme sýr, čočku a důkladně promícháme. Následně dochutíme špetkou římského a drceného kmínu, solí, pepřem a případně i chilli kořením. Vytvarujeme plátky ve tvaru hamburgeru přibližně 1 cm silné a opékáme na pánvi na sucho nebo můžeme péct v troubě ve formičkách. Podáváme v celozrnné bulce doplněné čerstvou zeleninou a jogurtovým dresinkem nebo samostatně s jogurtovým dipem a zeleninovým salátem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.