- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 25
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajčata konzervovaná | 400 |
Olej řepkový | 6 |
Fazole Cannellini Vapeur Bonduelle | 250 |
Česnek | 6 |
Cibule | 40 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bylinky (oregano, bazalka)
Energetická hodnota celkem: 1646 kJ
Bílkoviny (g): 22,
Tuky (g): 8,
Sacharidy (g): 49,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 412 kJ
Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 12.3, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Cibulku nakrájíme nadrobno, česnek na plátky a orestujeme na troše oleje. Pro lepší chuť můžeme ještě podlít trochou vína a nechat odpařit. Přidáme konzervovaná rajčata, vývar (případně vodu), ochutíme solí a pepřem a vaříme cca 20 minut. Přidáme fazole a prohřejeme. Na závěr dle potřeby dochutíme solí, citronovou šťávou a oblíbenými bylinkami. Můžeme ještě zjemnit lžičkou zakysané smetany.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.