- Autor: afrais
- Doba přípravy (min.): 20
- STOB recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 20 |
Česnek | 15 |
Mrkev | 60 |
Petržel - kořen | 80 |
Pórek | 120 |
Cibule | 40 |
Čočka červená (v suchém stavu) | 180 |
Candát (syrový) | 300 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, nové koření, bobkový list, chilli
Energetická hodnota celkem: 4771 kJ
Bílkoviny (g): 107,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 119,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 36,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1590 kJ
Bílkoviny (g): 35.7, Tuky (g): 8.7, Sacharidy (g): 39.7, SAFA (g): 1, Cukry (g): 4.7, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Dáme vařit propláchnutou červenou čočku (lze i jiný druh) spolu s novým kořením, bobkovým listem a pepřem. Nakrájíme cibuli na kostičky. Nastrouháme na delší tenké nudličky petržel a mrkev, pórek nakrájíme na nudličky. Osmažíme na oleji cibuli, přidáme petržel a mrkev a po minutce i pórek. Nakonec přidáme nasekaný česnek. Osmahneme vše do změknutí. Nakonec smícháme s uvařenou čočkou, dosolíme a dokořeníme chilli podle chuti. V troubě upečeme narychlo na kapce oleje osolené a opepřené filety z candáta a podáváme. Dobrou chuť.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.