- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 20
- STOB recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Datle sušené | 70 |
Kakao Holandské se sníženým obsahem tuku (v suchém stavu) | 12 |
Kokos mletý | 30 |
Máslo arašídové | 40 |
Vločky ovesné | 60 |
Voda | 20 |
Energetická hodnota celkem: 3835 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 45,
Sacharidy (g): 100,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 45,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 384 kJ
Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 10, SAFA (g): 2.4, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Vločky nameleme (nebo použijeme jemné mleté vločky) a datle rozmixujeme nebo pokrájíme na malé kousky. Ze všech ingrediencí zpracujeme těsto a dle potřeby zředíme vodou. Z těsta tvarujeme kuličky, které můžeme obalit v nadrcených oříšcích, kakau nebo kokosu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Ale dělám podobné, jen místo datlí dám med a sušené mléko