TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Pražená cizrna

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 20
  • STOB recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Bonduelle Cizrna Vapeur265

Dochucovadla:

libovolné koření (kari, chilli apod.)

Energetická hodnota celkem: 1333 kJ

Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 39, SAFA (g): 1, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 167 kJ

Bílkoviny (g): 2.1, Tuky (g): 0.8, Sacharidy (g): 4.9, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 1, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Cizrnu slijeme a obalíme v koření. Lze použít libovolné koření dle vaší chuti, mně se osvědčila kombinace indického kari a chilli. Pečeme v troubě rozpálené na 180 °C, dokud cizrna nezezlátne. Energetická hodnota na 100 g: 1000 kJ. Pražená cizrna je vhodná jako zobání místo oříšků, chipsů apod., ale dá se využít třeba i do salátu nebo místo smažené housky do polévky apod. Můžete vyzkoušet i variantu nasladko - stačí ochutit skořicí a případně přidat trochu medu.

Fotografie

Hodnocení (67 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

23. 05. 2019 22:48
Cizrnu mám ráda a ještě je to zdravé mlsání.
21. 05. 2018 20:55
Cizrnu mám ráda ale na sladko to neznám, to musím vyzkoušet.
14. 05. 2018 21:09
Zatím jsem nezkoušela, ale cizrnu mám ráda, tak si toto zobání udělám.
16. 04. 2018 17:23
Mlsací luštěniny dobré.Dělám si takhle alaburky ze soji.
23. 11. 2017 11:33
czrna je dobra.
13. 11. 2017 19:15
cizrna mi moc chutná , takto ochucené zobání určitě vyzkouším
13. 11. 2017 10:51
Vyzkousim. Dekuji ;-)₩
20. 02. 2017 17:05
Vyzkoušeno z uvařené a bylo to super
13. 02. 2017 20:06
Moc prosím: "dokud cizrna nezezlátne" - jak je to odhadem dlouho? Čtu tady v komentářích, že se to někomu podařilo přesušit, tak ať mám trošku představu :-)
12. 02. 2017 23:09
musím to zkusit, díky
12. 02. 2017 21:47
Tohle není blbej nápad.... Jsem oříškovej a pistácie vždycky dost rozhodí sandál mojí statistice.....
11. 02. 2017 21:21
Poprvé jsem ji dělala z uvařené cizrny a po upečení byla tvrdá. Zkusím ještě jednou z konzervy, snad to vyjde...
09. 02. 2017 16:52
tak jsem precetla vase komentera a konecne pochopila, ze se to dela z cizrny z konzervy.,ze?
09. 02. 2017 16:52
tak jsem precetla vase komentera a konecne pochopila, ze se to dela z cizrny z konzervy.,ze?
09. 02. 2017 16:48
to je zajimave, zkusim. A to se pece neuvarena cizrna,
09. 02. 2017 13:56
praženou cizrnu jsem zkoušela, ale málem jsme si vylámali zuby...:)
09. 02. 2017 13:35
Cizrnu mám ráda (humus je výborný), vyzkouším i praženou.
09. 02. 2017 11:07
to zkusím, cizrnu mám ráda a na zobání to musí být super :) cizrnu doma mám, tak hurá na to :)
09. 02. 2017 04:45
zkusím, zní to lákavě
08. 02. 2017 19:44
Pražená cizrna jako přídavek do salátů je výborná. Zavařenou moc nepoužíváme, vaříme si ji sami. Nejradši z cizrny máme humus.
08. 02. 2017 18:59
Určitě vyzkouším, dělala jsem praženou na pánvi, ale bez koření, Toto bude luxusní!!!
08. 02. 2017 09:25
Podařilo se mi ji přesušit - byla tvrdá. Musím to zkusit znova, ale opatrně. :-)
08. 02. 2017 08:38
Vyzkouším,luštěniny jsme dříve moc nejedla, k vlastní škodě, samodřejmě, takže už je od ledna více zařazuji do jídelníčku nejen pro sebe
07. 02. 2017 16:35
Dobrý nápad, vyzkouším :-)
07. 02. 2017 09:58
Dobrý nápad
06. 02. 2017 22:56
Cizrnu mám doma, vyzkouším ji takhle upravenou.
06. 02. 2017 22:08
Určitě vyzkouším
06. 02. 2017 21:07
vypadá to jednoduše a chutně
06. 02. 2017 21:06
je to i dobré znám to
06. 02. 2017 19:53
Vypadá to zajímavě, určitě vyzkouším :-)
06. 02. 2017 19:15
Už ji mám doma asi 14 dní, tak zkusíme zobání místo oříšků...
06. 02. 2017 19:01
To vypadá lákavě určitě vyzkouším
06. 02. 2017 18:31
Ráda vyzkouším ;-) Už se těším na zdravou mlsku.
06. 02. 2017 18:02
Tak tohle jsem ještě nezkoušela, uvidím jestli se k tomu odhodlám...
06. 02. 2017 17:55
Tak to vypadá opravdu mňamózně. Musím zkusit
06. 02. 2017 17:39
Zajímavý recept, když "honí mlsná" určitě vyzkouším na slano. Díky recept vypadá zajímavě a hlavně jednoduše.
06. 02. 2017 16:54
Hanka Malkova
Proti zravosti funguje udělat alespoň 2 varianty slanou a sladkou, to nikdo nesní najednou; -)a nebo dát rovnou kus do mrazaku. ...
06. 02. 2017 15:53
Cizrna jsem ještě nejedlá ale už jsem ji dnes koupila
06. 02. 2017 15:01
Vypadá to zajímavě, cizrnu znám, ale takto upravenou jsem ni ještě nejedla, vyzkouším :-)
06. 02. 2017 12:34
Ještě jsem praženou cizrnu nejedla,jen uvařenou.Je třeba to zkusit,místo zobání oříšků určitě dobrý nápad.
06. 02. 2017 11:14
cizrnu mám ráda, ale praženou neznám.
06. 02. 2017 10:21
Sifaka
Díky. Právě v rámci nějaké rychlovky bych to opražila jen na sucho s kořením na pánvi, takže to jde ! :)
Dneska mám v plánu hummus, tak zaexperimentuji, před trochu odeberu a zkusím sladkou i kořeněnou variantu.
06. 02. 2017 10:13
Je pravda, že když už se to dělá, tak se to vyplatí ve větším množství, ale pak to zase svádí k tomu to hned všechno sníst :) Tohle vychází na jednu konzervu. Porce jsou orientační, těch 8 je možná trochu nadsazené - pokud je to jenom jako přídavek do jiného jídla (salátu apod.), tak to odpovídá, ale pokud to budete jíst samostatně, tak tohle množství asi vyjde na méně porcí.
06. 02. 2017 10:03
Ano, já to dělávám na pánvi.Sice bez koření, naopak dám kousíček másla.Jenže mám pak problém, nesníst celý pytel.Tady vidím 265 g na 8 porcí...vzhledem k tomu, že je to cizrna, tak by se to dalo i odpočítat:-)
06. 02. 2017 09:59
06. 02. 2017 09:57

HankaCh

Hanka Malkova
já vím, jen u nás by na toto množství nestalo za to zapínat troubu ;-)
Ono to docela vydrží, tak se dá spotrebovavat postupne
06. 02. 2017 09:49
Na sladko???!!! WOOOW. Lituji, že tu není smajléík, který "valí" oči :). Tohle je tedy výzva, zkusím.
Jak dlouho to asi tak peču? A zkoušel to někdo na pánvi?
06. 02. 2017 09:40
HankaCh: Určitě se dá připravit i z uvařené cizrny, ale tohle je opravdu taková rychlovka, která nevyžaduje vůbec žádné přípravy.

Liduska: Je to právě vhodné jako zobání místo oříšků, chipsů apod., ale dá se to využít třeba i do salátu nebo místo smažené housky do polévky. Ještě to radši připíšu přímo do receptu.
06. 02. 2017 09:37
Já bych to zkusila jako mls místo buráků.Určitě vyzkouším :-))
06. 02. 2017 09:18
Zní to dobře. Ale co s tím dál? Křoupat veřer u televize? :-)
06. 02. 2017 09:18
Znám, jen ji dělám z doma uvařené cizrny (celé balení ) .
06. 02. 2017 09:16
Na cizrnu se již dlouho chystám, tak ji vyzkouším
06. 02. 2017 09:15
Vyzkouším
06. 02. 2017 09:15
Tak to zní velice slibně :-)
06. 02. 2017 08:27
Dekuju za recept, urcite vyzkousím:-)
06. 02. 2017 08:26
To se mi líbí. Díky za tip :-)

Naši partneři