- Autor: ajanka
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová pečeně (syrová) | 600 |
Cizrna (v suchém stavu) | 500 |
Rajský protlak | 75 |
Cibule | 75 |
Olej řepkový | 20 |
Cukr třtinový hnědý | 5 |
Dochucovadla:
Římský kmín, pepř, sůl, třtinový cukr - pokud nám to připadá kyselé
Energetická hodnota celkem: 11849 kJ
Bílkoviny (g): 231,
Tuky (g): 73,
Sacharidy (g): 303,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 78,
Vláknina (g): 79,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1975 kJ
Bílkoviny (g): 38.5, Tuky (g): 12.2, Sacharidy (g): 50.5, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 13.2, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Vepřovou kýtu nebo kotletu nakrájíme na větší kostky - jako na guláš, zarestujeme na cibulce, kterou jsme nechali na trošce oleje zesklovatět, přidáme rajský protlak, římský kmín, zalijeme vroucí vodou, tak aby to bylo lehce ponořené a podusíme do měkka. Namočenou cizrnu z předešlého dne propláchneme a uvaříme s kořením do měkka. Scedíme, přidáme k podušenému masu, promícháme, dochutíme solí a můžeme podávat.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.