- Autor: madridacka
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Fazole červené sterilované v nálevu | 410 |
Ovesné vločky jemné Emco | 30 |
Jablečné pyré | 150 |
Vejce celé (syrové) | 165 |
Hera | 25 |
Kakao Holandské (v suchém stavu) | 15 |
Med | 60 |
Figaro čokoláda na vaření | 50 |
Dochucovadla:
skořice 1/2 lžičky, prášek do pečiva
Energetická hodnota celkem: 6464 kJ
Bílkoviny (g): 61,
Tuky (g): 54,
Sacharidy (g): 195,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 104,
Vláknina (g): 38,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 539 kJ
Bílkoviny (g): 5.1, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 16.3, SAFA (g): 2, Cukry (g): 8.7, Vláknina (g): 3.2, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Plechovku fazolí (410 g) zcedíme, fazole propláchneme a vložíme s ovesnými vločkami, jablečným pyré, vajíčky a herou do mixeru. Pak přidáme další ingredience (bez čokolády). Směs nalijeme do formy na koláč, já mám teflonovou, takže nemažu, ale lze i na plech s pečícím papírem (cca25x20 cm) a pečeme cca 30 min při 180°C. Po vychladnutí potřeme rozehřátou čokoládou či polevou
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.