- Autor: shipka45
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
cukropur (1g=36g cukru) | 1 |
Cukor kokosový | 10 |
Mák | 30 |
Olej slunečnicový | 15 |
Jablko | 70 |
Voda | 60 |
Múka pohánková celozrná | 50 |
Múka ryžová | 105 |
Múka sojová odtučnená | 30 |
Lunter Tofu natural | 180 |
Brambory vařené (nesolené) | 270 |
Energetická hodnota celkem: 5964 kJ
Bílkoviny (g): 62,
Tuky (g): 45,
Sacharidy (g): 190,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1491 kJ
Bílkoviny (g): 15.5, Tuky (g): 11.3, Sacharidy (g): 47.5, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Zemiaky uvaríme v šupke. Vychladnuté ich pretlačíme. To isté spravíme s bielym tofu. Namiesto vajca použijeme sójovú múku rozmiešanú vo vode. Pridáme ryžovú a pohánkovú múku a vymiesime na kompaktné nelepivé cesto. Rukou si z cesta odoberáme kúsok, rukami vytvarujeme placku. ktorú naplním kúskami jabĺčka (resp.akákoľvek iné ovocie ) a vyformujeme úhľadné knedlíčky. Medzitým si dáme variť vodu, ktorú posolíme. Keď začne vrieť, nahádžeme do nej guľky a varíme cca 5 minút. Hotové guľky posypeme mletým makom s troškou cukru. Polejeme ich slnečnicovým resp.roztopený kokosovým olejom
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.