- Autor: anform
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Těstoviny celozrnné semolinové (v suchém stavu) | 50 |
Olej olivový | 5 |
Fazolové lusky mražené | 20 |
Rajčata Cherry | 50 |
Losos | 100 |
Petržel - nať | 5 |
Dochucovadla:
Tip: posypte nadrobno nasekanou petrželkou
Energetická hodnota celkem: 1825 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 37,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
1) V osolené vodě uvaříme čerstvé těstoviny (vaříme 3 minuty), nebo sušené (7 až 8 minut). 2) Těstoviny po uvaření scedíme a zachladíme, vodu ponecháme k dalšímu vaření. 3) Ve vodě po těstovinách uvaříme fazolky po dobu 2 až 3 minut (je nutné je rychle scedit a zchladit, aby zůstaly zelené, následovně dáme do ledničky nebo do mrazáku). 4) Připravíme si dresink smícháním olivového oleje, vinného octa a nasekané petrželky. 5) Rozpálíme troubu na přibližně 140° C. 6) Lososa nakrájíme na kousky, položíme ho na pečící papír bez tuku, a po dobu maximálně 7 minut ho pečeme v předehřáté troubě. 7) Těstoviny smícháme s dresinkem, vložíme do hlubokého talíře, poklademe kousky lososa, fazolkami, rozpůlenými rajčátky a můžeme podávat.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.