- Autor: anform
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí roštěná | 90 |
Olej olivový | 5 |
Mrkev | 50 |
Fazolové lusky mražené | 20 |
Hrášek mražený | 20 |
Cibule | 20 |
Kuřecí vývar | 50 |
Sezamová semínka | 2 |
Rýže Basmati (v suchém stavu) | 40 |
Sójová omáčka | 5 |
Dochucovadla:
sůl, pepř dle chuti.
Energetická hodnota celkem: 1704 kJ
Bílkoviny (g): 22,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 47,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
1) Hovězí nakrájíme na nudličky (krájíme přes vlákno, aby maso bylo na skus měkké). 2) Nudličky necháme na 10 až 15 minut marinovat v olivovém oleji. 3) Připravíme si rýži – omyjeme a následně podusíme nebo uvaříme. 4) Až je rýže hotová, samotné nudličky zprudka a rychle orestujeme po dobu 3 až 4 minut na pánvi. 5) Přidáme zeleninu (rychle promícháme) a zalijeme trochou kuřecího vývaru. 6) Nakonec přidáme červenou cibulku. 7) V závěru přidáme sójovou omáčku (maso by mohlo zhořknout a ztvrdnout). 8) Posypeme sezamovými semínky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.