- Autor: anform
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová pečeně libová | 100 |
Olej olivový | 7 |
Jablka | 100 |
Rozinky | 5 |
Mandle | 5 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 5 |
Chléb celozrnný žitný (Penam) | 55 |
Dochucovadla:
snítka šalvěje
Energetická hodnota celkem: 1696 kJ
Bílkoviny (g): 28,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 43,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
1) Rozehřejeme troubu na 180° C. 2) Šalvěj nasekáme na malé kousky a smícháme s trochou olivového oleje. 3) Touto marinádou potřeme vepřovou pečeni. 4) Potřenou vepřovou pečeni zprudka orestujeme na pánvi po dobu 1 minuty z každé strany. 5) Po orestování, vložíme maso na 10 minut do předehřáté trouby. 6) Mezitím nakrájíme jablka na měsíčky a zbavíme jádřinců (neloupeme). 7) Dále na velmi slabém ohni rozehřejeme na pánvičce malé množství oleje. 8) Přidáme cukr a jablka. 9) Až začnou jablka s cukrem karamelizovat a pouštět šťávu, přidáme trochu rozinek a mandlí. 10) Necháme vše zkaramelizovat do měkkého stavu. 11) Vyndáme maso z trouby a odložíme na dobu 1 až 2 minuty na ještě teplou pánev k jablkům. 12) Servírujeme na talíř a podáváme
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.