- Autor: anform
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí roštěná (syrová) | 80 |
Cibule | 50 |
Paprika červená | 50 |
Brambory pozdní | 230 |
Mléko čerstvé plnotučné (3,5 % tuku) | 50 |
Máslo čerstvé nesolené | 2.5 |
Olej řepkový | 5 |
Salát hlávkový | 100 |
Dochucovadla:
sůl, pepř dle chuti
Energetická hodnota celkem: 1847 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 16,
Sacharidy (g): 48,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
1) Připravíme salát – omyjeme, natrháme a necháme ho oschnout. 2) Hovězí líčka nakrájíme na kostky. 3) Nakrájíme na hrubo papriku a cibuli. 4) Z toho vytvoříme špízy, které lehce osolíme a necháme chvíli v chladu lehce odležet. 5) Mezitím si připravíme brambory – oloupeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě. 6) Do předehřáté trouby na 180° C vložíme odleželé špízy, které ještě lehce postříkáme olejem ve spreji. 7) Pečeme po dobu 6 až 8 minut. 8) Mezitím uděláme z uvařených brambor, mléka a másla kaši. 9) Kaši i maso servírujeme na talíř a obložíme listy salátu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.