- Autor: anform
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 5 |
Cibulka jarní | 50 |
Česnek | 5 |
Fazole bílé sterilované v nálevu | 120 |
Rajčata konzervovaná | 100 |
Hovězí vývar (čistý) | 100 |
Šunka dušená Fitness | 50 |
Dochucovadla:
špetka soli, pepř (dle chuti), paprika nebo chilli papričky (lehce dle chuti), malá snítka čerstvého koření (např. oregano)
Energetická hodnota celkem: 1147 kJ
Bílkoviny (g): 19,
Tuky (g): 9,
Sacharidy (g): 28,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
1) Na trošce oleje orestujeme cibulku a česnek. 2) Přidáme okapané fazolky. 3) Dále restujeme a podlijeme vývarem. 4) Chvilku zavaříme. 5) Přidáme drcená rajčata a vaříme, než polévka zhoustne (přibližně 10 minut). 6) Poté ochutnáme a osolíme dle potřeby. 7) Přidáme papriku nebo chilli papričky. 8) Před podáváním ozdobíme nadrobno nasekaným čerstvým kořením, např. oreganem. Tip: Šunku nakrájejte na kostičky a přidejte ji do polévky těsně před dovařením, lehce promíchejte a prohřejte.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.