- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 12.00
Ingredience odpovídají dortové formě s průměrem 24 cm.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vločky ovesné | 215 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 70 |
Tofu natural průměr | 400 |
Rum | 10 |
Pudinkový prášek | 20 |
Olej řepkový | 30 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 180 |
Med | 70 |
Jablko | 400 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 10 |
Dochucovadla:
skořice, citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 11330 kJ
Bílkoviny (g): 111,
Tuky (g): 114,
Sacharidy (g): 296,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 122,
Vláknina (g): 49,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 944 kJ
Bílkoviny (g): 9.3, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 24.7, SAFA (g): 1.4, Cukry (g): 10.2, Vláknina (g): 4.1, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Těsto: 170 g vloček, 50 g ořechů, 40 g medu, 20 ml oleje, 100 ml mléka. Vločky a ořechy nameleme, přidáme mléko, olej a med a vypracujeme těsto. Těsto natlačíme do vymazané dortové formy (i do okrajů do výšky cca 2 cm). Náplň: 400 g tofu, 20 g pudinkového prášku, 30 g medu, 80 ml mléka. Všechny ingredience rozmixujeme na hladký krém. Krém nalijeme na připravené těsto. Jablka nastrouháme nahrubo, ochutíme citronovou šťávou a skořicí a dáme na vrstvu krému. Drobenka: 45 g ovesných vloček, 20 g ořechů, 10 ml oleje, 10 g cukru, skořice. Drobenku si připravíme z vloček, ořechů, oleje, cukru a skořice. Drobenku přidáme na koláč zhruba v půlce pečení. Pečeme při 180°C cca 40 minut. Energetická hodnota na 100 g hotového pokrmu: 900 kJ
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.