- Autor: shipka45
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Syr Pierko | 65 |
Vejce celé (syrové) | 60 |
Smetana na vaření 10% | 175 |
Vepřové mleté průměr (syrové) | 260 |
feferonky | 20 |
Olej slunečnicový | 10 |
Česnek | 12 |
Zázvor | 20 |
Paprika zelená | 45 |
Kapusta hlávková | 300 |
Syr Kleopatra 20% | 90 |
Cibule šalotka | 60 |
Cibulka jarní | 75 |
Dochucovadla:
soľ, korenie, rasca, červená paprika
Energetická hodnota celkem: 6664 kJ
Bílkoviny (g): 117,
Tuky (g): 104,
Sacharidy (g): 46,
SAFA (g): 49,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1666 kJ
Bílkoviny (g): 29.3, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 11.5, SAFA (g): 12.3, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Na oleji orestujeme cibuľu, cesnak, feferonku podúsime a nakoniec pridám pokrájaný kel. Osolíme, okoreníme, podlejeme trošku vodu,udusíme do polomäkká a zložíme z sporáka. Mleté mäso samostatne tiež podusíme na cibuľke, cesnaku a feferonke, podlejeme trochu vody. Do vymastenej zapekacej misy vložíme 1/2 kelu, mäsovú hmotu a navrch druhu 1/2 kelu. Zalejeme smotanou v ktorej sme rozhabarkovali vajíčko, postrúhaný syr a zapekáme vo vyhriatej rúre 45´pri teplote 180°C.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.