- Autor: zuza.no
- Doba přípravy (min.): 50
- Porce: 4.00
4 kuřecí stehna, 200g jablek, 100g cibule a 200ml černého piva pro celou rodinku (4 osoby)
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí stehna - bez kůže | 600 |
Jablka | 200 |
Cibule | 100 |
Pivo tmavé 11 | 200 |
Dochucovadla:
drcený kmín, sůl
Energetická hodnota celkem: 4172 kJ
Bílkoviny (g): 124,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 64,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1043 kJ
Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 16, SAFA (g): 2, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Stehna zbavíme kůže - kdo má rád ponechá ;o), osolíme, posypeme kmínem, mírně podlijeme vodou a v pekáčku s poklicí pečeme v troubě téměř do změknutí (cca 30 min - podle trouby). Poté sundáme poklici, přidáme oloupaná, na osminky nakrájená jablka a stejně tak cibuli a podlijeme černým pivem. Dopékáme bez pokličky, dokud nejsou jablka a cibule měkké a kuřátko pěkně do zlatova až bronzova - občas můžeme přelít výpekem. Nejlepší je samozřejmě s červeným zelím a bramborovým knedlíčkem (výborný je i odlehčený s ovesnými vločkami). Dobrou chuť!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.