TOPlist
Sledujte nás:

Kuře a la kachna s jablky

Zpět
  • Autor: zuza.no
  • Doba přípravy (min.): 50
  • Porce: 4.00

4 kuřecí stehna, 200g jablek, 100g cibule a 200ml černého piva pro celou rodinku (4 osoby)

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kuřecí stehna - bez kůže600
Jablka200
Cibule100
Pivo tmavé 11200

Dochucovadla:

drcený kmín, sůl

Energetická hodnota celkem: 4172 kJ

Bílkoviny (g): 124, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 64, SAFA (g): 8, Cukry (g): 30, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1043 kJ

Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 16, SAFA (g): 2, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Stehna zbavíme kůže - kdo má rád ponechá ;o), osolíme, posypeme kmínem, mírně podlijeme vodou a v pekáčku s poklicí pečeme v troubě téměř do změknutí (cca 30 min - podle trouby). Poté sundáme poklici, přidáme oloupaná, na osminky nakrájená jablka a stejně tak cibuli a podlijeme černým pivem. Dopékáme bez pokličky, dokud nejsou jablka a cibule měkké a kuřátko pěkně do zlatova až bronzova - občas můžeme přelít výpekem. Nejlepší je samozřejmě s červeným zelím a bramborovým knedlíčkem (výborný je i odlehčený s ovesnými vločkami). Dobrou chuť!

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři