- Autor: ajanka
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celé (syrové) | 110 |
Čokoláda hořká 50 % průměr | 100 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 50 |
Cukr třtinový hnědý | 50 |
Jihočeské máslo 82% | 50 |
Banán | 150 |
Cizrna uvařená (nesolená) | 430 |
Dochucovadla:
Kypřící prášek do pečiva
Energetická hodnota celkem: 8862 kJ
Bílkoviny (g): 62,
Tuky (g): 94,
Sacharidy (g): 252,
SAFA (g): 44,
Cukry (g): 151,
Vláknina (g): 44,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 554 kJ
Bílkoviny (g): 3.9, Tuky (g): 5.9, Sacharidy (g): 15.8, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 9.4, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Banány a uvařenou cizrnu a celá vejce rozmixujeme dohladka, postupně přidáváme rozehřáté máslo a rozpuštěnou čokoládu, cukr a mléko dle potřeby. Přidáme celý kypřící prášek do počiva. Rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem asi 1,5 cm vrstvu ( množství vystačí na velikost 20x 30 cm) a dáme péct do předehřáté trouby na 180 st, asi 30 minut. Brownies musí zůstat uvnitř vláčné. Vychladíme. Nakrájíme na 16 dílů.Podáváme např. s malinovým přelivem nebo kopečkem vanilkové zmrzliny, případně se zakysanou smetanou nebo ušlehanou smetanou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.