- Autor: Macatice
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kečup | 20 |
Cibule | 165 |
Drcená rajčata Palpa di Pomodoro (SAN FABIO) | 400 |
Fazole bílé (v suchém stavu) | 200 |
Olej řepkový | 10 |
Dochucovadla:
sůl, koření
Energetická hodnota celkem: 3942 kJ
Bílkoviny (g): 52,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 152,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 44,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 394 kJ
Bílkoviny (g): 5.2, Tuky (g): 1.3, Sacharidy (g): 15.2, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 2.9, Vláknina (g): 4.4, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Fazole si předem namočíme, před vařením vodu slijeme a dáme čistou. Lehce osolíme a případně přidáme koření (bobkový list, majoránku, tymián, bazalku). Vaříme do stavu "al dente". Mezitím oloupeme a na drobno nakrájíme nebo nastrouháme jednu větší cibuli, lehce osmahneme na pánvi na trošce oleje. Přidáme konzervu drcených rajčat (případně jiný nedoslazovaný rajský protlak - přirozený cukr v rajčatech je 3-4 g/100 g). Ochutíme lžící kečupu a bylinkami podle chuti (majoránka, oregno, bazalka, saturejka). Krátce povaříme Nakonec vmícháme slité uvařené fazole (pokud je omáčka moc hustá, můžeme trochu vody ve fazolích nechat). 1 porce = 100 g Pro srovnání hodnoty pro 100 g Penny Baked beans in tomato sauce energie 396 kJ, Bílk. 5.1 g, tuky 1 g, Sach 13.5 g, cukry 5.1 g
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.