- Autor: Karolína Fourová
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej dýňový | 30 |
Dýňová semínka (nesolená) | 20 |
Olej olivový | 5 |
Feta | 100 |
Čekanka salátová | 125 |
Špenát | 125 |
Dýně průměr | 300 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 3507 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 66,
Sacharidy (g): 35,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 877 kJ
Bílkoviny (g): 7.8, Tuky (g): 16.5, Sacharidy (g): 8.8, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 200 °C. Dýni omyjeme, rozkrojíme napůl a odstraníme dužinu se semínky. Nakrájíme jí i se slupkou na proužky, rovnoměrně rozložíme na pečící papír, zakapeme olivovým olejem, osolíme a dáme péct, dokud nezměkne. Baby špenát a čekanku smícháme ve velké míse se dvěma lžícemi červeného balzamikového octa a dvěma lžícemi dýňového oleje. Salát rozdělíme na talíře a obložíme pečenou dýní. Podáváme s rozdrobeným sýrem feta, opraženými dýňovými semínky a celozrnným pečivem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.