- Autor: Margharetka
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pohanka (v suchém stavu) | 60 |
Klasik bílý jogurt (Olma) | 100 |
Jablko | 95 |
Lněné semínko | 10 |
Dochucovadla:
stevie, skořice
Energetická hodnota celkem: 1544 kJ
Bílkoviny (g): 15,
Tuky (g): 8,
Sacharidy (g): 56,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Pokud nemáte rádi chuť a aroma pohanky, doporučím ji před vařením chvíli nasucho opražit na pánvici. Pohanku dáme do hrnce a zalijeme 150ml vody. Za občasného míchání ji rozvaříme doměkka. Uvařenou pohanku dám do mixéru spolu s jogurtem, zvoleným ovocem, mletým lněným semínkem a skořicí. Podle chuti můžete přidat kakao, vaječný bílek, proteinový prášek, med nebo kokos. Rozmixujeme na kaši a podáváme. Můžeme posypat oříšky nebo ovocem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.