- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Máslo čerstvé nesolené | 30 |
Cibule | 300 |
Voda | 1000 |
Hovězí vývar (čistý) | 500 |
Špek | 10 |
Citron | 100 |
Petržel - kořen | 300 |
Celer bulva | 300 |
Mrkev | 500 |
Hovězí maso zadní průměr (syrové) | 1500 |
Dochucovadla:
tymián,bobkový list, nové koření, sůl
Energetická hodnota celkem: 12523 kJ
Bílkoviny (g): 326,
Tuky (g): 123,
Sacharidy (g): 115,
SAFA (g): 56,
Cukry (g): 49,
Vláknina (g): 46,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 1044 kJ
Bílkoviny (g): 27.2, Tuky (g): 10.3, Sacharidy (g): 9.6, SAFA (g): 4.7, Cukry (g): 4.1, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Odblaněnou hovězí kýtu protáhneme špikovací jehlou s mrkví, celerem, petrželí, a jedním proužkem slaniny, to vše střídavě a slaninku na prostředek. Osolíme a potřeme rozpuštěným máslem. Necháme odležet alespoň dvě hodiny, pak vložíme v pekáčku s nastrouhanou zeleninou a nakrájeným oloupaným citronem do hodně rozhřáté trouby, po deseti minutách podlijeme vývarem,přiklopíme, teplotu stáhneme na 160°C a dusíme za průběžného polévání asi hodinu a půl. Pak sundáme vrchní pekáček necháme asi deset minut zčervenat masíčko, zeleninu rozmixujeme, dokořeníme, dosolíme, je-li třeba. Maso necháme maličko odpočinout,pak ho nakrájíme a vložíme do zeleniny. Zelenina v mase vytvoří krásnou mozaiku.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.