- Autor: Margharetka
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 250 |
Rýže jasmínová (v suchém stavu) | 200 |
Cibule | 15 |
Máslo čerstvé nesolené | 10 |
Špenát | 100 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 125 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, česnekové koření, kousek koriandru + 2 hrnky vody kukuřice, žampiony - volitelné
Energetická hodnota celkem: 4698 kJ
Bílkoviny (g): 78,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 167,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 2349 kJ
Bílkoviny (g): 39, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 83.5, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Celé rizoto připravím v jedné pánvici...do pánvice dám 3 lžíce másla, na kterém opražím cibulku dozlatova...přidám na kostky nakrájené maso a zamíchám...maso podleji hrnečkem vody a nechám dusit...potom k němu přidám špenát...můžu přidat kukuřici a žampiony...následně přidám rýži spolu se 3. hrnečky vody a 1. hrnečkem mléka...osolím, okořením promíchám a vařím než rýže vsákne veškerou vodu...
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.