- Autor: Margharetka
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí stehno bez kůže (syrové bez kosti) | 400 |
Cibule | 20 |
Okurky sterilované průměr | 70 |
Boneco plnotučná hořčice | 10 |
Hamé kečup sladký | 30 |
Cizrnová mouka | 120 |
Eidam 30% | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, česnekové koření, trochu prášku do pečiva, worcestrová omáčka, 1 hrnek vody NA PLACKY: ovesná mouka, voda, strouhaný sýr, česnekové koření, sůl, pepř, trochu prášku do pečiva
Energetická hodnota celkem: 4275 kJ
Bílkoviny (g): 105,
Tuky (g): 31,
Sacharidy (g): 74,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 2138 kJ
Bílkoviny (g): 52.5, Tuky (g): 15.5, Sacharidy (g): 37, SAFA (g): 4, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
V hrnci si na rozpáleném oleji opražíme nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso zamícháme a přilijeme hrneček vody a dusíme asi 20 min, doměkka...můžeme přidat během dušení více vody...dále přidáme nakrájené okurky v nálevu, hořčici, kečup, worchestrovou omáčku, koření a sůl a pořádně promícháme. Maso nechám dusit ještě 10 min a zatím si připravím placky. V misce si smícháme všechny ingredience na placky. Pokud je těsto tuhé přidáme ještě pár lžic vody...těsto dávkujeme na pánvici a placky opékáme z obou stran do zlatova. Hotovou placku naplním kuřecím stroganov a podávám teplé.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.