- Autor: Macatice
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Klasik bílý jogurt (Olma) | 150 |
Zeleninová směs pod svíčkovou mražená | 450 |
Voda | 475 |
Cibule | 250 |
Ocet | 25 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 33 |
Dochucovadla:
Koření na svíčkovou - nové koření, bobkový list, pepř celý..., sůl
Energetická hodnota celkem: 2315 kJ
Bílkoviny (g): 18,
Tuky (g): 6,
Sacharidy (g): 107,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 67,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 579 kJ
Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 1.5, Sacharidy (g): 26.8, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 16.8, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Pytel mražené zeleniny pod svíčkovou plus dvě větší nahrubo nakrájené cibule vaříme do měkka ve 250 ml vody a 250 ml láku z okurek spolu s přidaným kořením a dochucovadly. Ingredience v receptu jsou pro lák odhadem - množství cukru pochopitelně závisí na tom, jestli máte lák slazený nebo se sladidly, případně kolik si ami nakombiujete octa, vody a cukru. Tekutiny by nemělo být příliš, zelenina by měla být zčásti nad hladinou. V papiňáku vařím 20 minut. Po uvaření vyndejte bobkové listy a kuličky koření, které se vám podaří vybrat. Rozmixujte tyčovým mixerem. Pžidejte jeden malý polotučný jogurt znovu důkladně rozmixujte. Po přidání jogurtu už nevařte! omáčku není třeba zahušťovat, pokud jste nedali moc vody, je hustá dostatečně. Na závěr možno duchutit podle vastních preferencí. Jeden 450 g pytel zeleniny je na 4-5 porcí.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.