- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Telecí kýta na řízky | 120 |
Oleje (všechny druhy) | 8 |
Chléb wasa | 15 |
Brambory zimní | 150 |
Okurky sterilované | 20 |
Pór | 10 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 1764 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 16,
Sacharidy (g): 38,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Telecí plátek jemně rozklepeme, osolíme a obalíme v rozdrceném knackebrotu. Řízky smažíme na pánvi dozlatova. Uvařené a vychladlé brambory nakrájíme na kostky, smícháme s na plátky nakrájenou kyselou okurkou a pórkem. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou, zakápneme olivovým olejem a vše důkladně promícháme. Vychladíme a podáváme s řízkem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.