- Autor: karolinafourova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 20 |
Špenát | 100 |
Cibule šalotka | 120 |
Rajčata sušená | 60 |
Tuňák ve vlastní šťávě | 320 |
Quinoa | 160 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, vinný ocet
Energetická hodnota celkem: 5462 kJ
Bílkoviny (g): 109,
Tuky (g): 34,
Sacharidy (g): 142,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 33,
Sůl (g): 12
Energetická hodnota na 1 porci: 1366 kJ
Bílkoviny (g): 27.3, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 35.5, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 8.3, Sůl (g): 3
Postup přípravy
Quinou důkladně propláchneme nebo namočíme přes noc do vody, kterou následně slijeme. Poté ji uvaříme dle pravidla "na jeden hrnek quinoy, jeden hrnek vody". Promícháme s pokrájenými sušenými rajčaty, baby špenátem a nasekanou šalotkou a tuňákem, zakapeme trochou vinného octa, 2 lžícemi olivového oleje, dochutíme solí a pepřem a podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Vypadá báječně.