- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 80
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cizrnová mouka | 50 |
Olej řepkový | 20 |
Česnek | 50 |
Paprika červená | 100 |
Hrášek sterilovaný Bonduelle | 200 |
Bílek (syrový) | 35 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Krůta bez kůže průměr (syrová bez kostí) | 500 |
Dochucovadla:
sůl,pepř,oregano,mletý kmín, bylinky podle chuti
Energetická hodnota celkem: 5422 kJ
Bílkoviny (g): 147,
Tuky (g): 45,
Sacharidy (g): 61,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 904 kJ
Bílkoviny (g): 24.5, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 10.2, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 4.2, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Mleté maso smícháme s moukou,vejcem,kořením a solí. Na navlhčenou potravinovou folii rozestřeme utvořenou směs, na ni vrstvu hrášku z konzervy ,na hrášek strouhaný sýr, na sýr na proužky nakrájenou papriku, utáhneme do folie tak aby ve válečku nebyl žádný vzduch. Do připraveného vymaštěného pekáčku"vykulíme " z folie utažený váleček a potřeme ho bílkem. Během pečení podléváme a podle potřeby i poléváme .Těsně před dopečením potřeme olejem nebo máslem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.