- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jehněčí kýta (syrová) | 200 |
Vepřová plec pečená (nesolená) | 200 |
Uzená plec | 300 |
Rohlík celozrnný průměr | 300 |
Vejce celé (syrové) | 550 |
Jihočeské máslo 82% | 100 |
Basic smetana sladká 12% | 100 |
Dochucovadla:
kopřivy,pažitka,petrželka,libeček,muškátový oříšek,sůl,pepř (nejvíce dávám kopřiv, ostatní bylinky jen pro chuť)
Energetická hodnota celkem: 15331 kJ
Bílkoviny (g): 248,
Tuky (g): 216,
Sacharidy (g): 178,
SAFA (g): 93,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 16
Energetická hodnota na 1 porci: 1533 kJ
Bílkoviny (g): 24.8, Tuky (g): 21.6, Sacharidy (g): 17.8, SAFA (g): 9.3, Cukry (g): 1.8, Vláknina (g): 2.4, Sůl (g): 1.6
Postup přípravy
Na kostičky nakrájené celozrnné pečivo smícháme s nasekanými bylinkami, přidáme pokrájená vařená nebo pečená masa,žloutky smíchané se smetanou a nakonec osolené ušlehané bílky a koření. Nandáme do vymazaného a vysypaného pekáčku, poklademe tenoučkými vločkami másla a pečeme do růžova. Délka pečení záleží na tom jak je vrstva vysoká.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.