- Autor: karolinafourova
- Doba přípravy (min.): 35
- STOB recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 15 |
Cibulka jarní | 50 |
Mrkev | 100 |
Paprika červená | 250 |
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 240 |
Kukuřice sterilovaná průměr | 200 |
Hrášek sterilovaný průměr | 200 |
Rýže Basmati (v suchém stavu) | 200 |
Bulgur pšeničný (v suchém stavu) | 200 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kari koření
Energetická hodnota celkem: 9604 kJ
Bílkoviny (g): 116,
Tuky (g): 27,
Sacharidy (g): 393,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 49,
Vláknina (g): 46,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1921 kJ
Bílkoviny (g): 23.2, Tuky (g): 5.4, Sacharidy (g): 78.6, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 9.8, Vláknina (g): 9.2, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
Rýži s bulgurem propláchneme a vaříme každé zvlášť podle návodu na obalu. Kuřecí prsa nakrájíme na proužky, ochutíme a orestujeme na lžíci oleje dozlatova. Maso dáme na talířek, zakryjeme alobalem a do pánve přidáme na tenká kolečka nakrájenou mrkev s jarní cibulkou a necháme jí lehce změknout. Poté přidáme tenké proužky papriky a jako poslední přidáme kukuřici a hrášek. K zelenině přidáme do pánve uvařenou rýži s bulgurem, vmícháme 1/2-1 lžičku kari a kuřecí maso.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.