- Autor: karolinafourova
- Doba přípravy (min.): 35
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Eidam 30% | 40 |
Pohanka (v suchém stavu) | 300 |
Pórek | 60 |
Žampiony | 60 |
Mrkev | 100 |
Cuketa | 250 |
Sezamová semínka | 5 |
Olej řepkový | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, sladká mletá paprika
Energetická hodnota celkem: 6140 kJ
Bílkoviny (g): 57,
Tuky (g): 39,
Sacharidy (g): 220,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 39,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1535 kJ
Bílkoviny (g): 14.3, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 55, SAFA (g): 2, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 9.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Pohanku připravíme dle návodu na obalu. Mrkev, cuketu, žampiony i pórek pokrájíme na malé kostičky a orestujeme na pánvi na dvou lžících oleje nejprve mrkev a když trochu změkne, přidáme také cuketu, žampiony a pórek, na závěr ochutíme mletou paprikou. Orestovanou zeleninu promícháme s hotovou pohankou a necháme zapéct v troubě do zlatova, posypané strouhaným sýrem a sezamovým semínkem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.