- Autor: Hana03
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Petržel - nať | 60 |
Parmezán 32% | 80 |
Losos průměr (syrový) | 500 |
Mandle (nesolené) | 60 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 7198 kJ
Bílkoviny (g): 151,
Tuky (g): 115,
Sacharidy (g): 11,
SAFA (g): 36,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1800 kJ
Bílkoviny (g): 37.8, Tuky (g): 28.8, Sacharidy (g): 2.8, SAFA (g): 9, Cukry (g): 1, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Předehřejeme trouba cca na 190°C, lososa omyjeme, osušíme, z obou stran osolíme a opepříme. Vložíme do zapékací nádoby kůží dolů (kdo chce, může vymazat máslem, já nevymazávám). Mandlové plátky či nadrcené loupané mandle, hladkolistou petrželku a nahrubo nastrouhaný sýr promícháme a směs zlehka přitlačíme na rybu. Pečeme dokud se nám na rybě nevytvoří zlatavá krusta. Chutnou přílohou jsou vařené brambory, příp. jáhly nebo bramborové nočky. Přidáme též čerstvou zeleninu dle chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.