- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 20
- STOB recept
- Porce: 7.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vločky ovesné | 150 |
Rozinky | 50 |
Jablečné pyré | 50 |
Dochucovadla:
Skořice
Energetická hodnota celkem: 3000 kJ
Bílkoviny (g): 21,
Tuky (g): 9,
Sacharidy (g): 134,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 39,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 429 kJ
Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 1.3, Sacharidy (g): 19.1, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 5.6, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Rozinky namočíme do vody, aby změkly. Vločky smícháme se skořicí (nebo perníkovým kořením) a přidáme jablečné pyré. Pečeme na plechu na 160°C cca 15 minut. V půlce pečení přidáme rozinky, během pečení občas promícháme. Nutriční hodnoty na 100 g: EH 1510 kJ, B 11 g, T 5 g, S 67 g, SAFA 0,8 g, cukry 19,6 g, vláknina 11,1 g 1 porce odpovídá 30 g.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.