- Autor: Evusja
- Doba přípravy (min.): 240
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka špaldová celozrnná | 500 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 100 |
Žloutek (syrový) | 40 |
Rozinky sultánky | 30 |
Mandle (nesolené) | 50 |
Mléko trvanlivé plnotučné (3,5 % tuku) | 200 |
Máslo čerstvé nesolené | 100 |
Dochucovadla:
špetka soli do těsta, případně rum na namočení rozinek, citronová kůra
Energetická hodnota celkem: 14813 kJ
Bílkoviny (g): 91,
Tuky (g): 134,
Sacharidy (g): 479,
SAFA (g): 52,
Cukry (g): 136,
Vláknina (g): 48,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 741 kJ
Bílkoviny (g): 4.6, Tuky (g): 6.7, Sacharidy (g): 24, SAFA (g): 2.6, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 2.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Vyrobíme kvásek z droždí, lžíce cukru, lžíce vlažného mléka a lžíce mouky. Smícháme vše dohromady a řádně prohněteme. Kvůli celozrnné mouce těsto kyne pomaleji - necháme kynout 2 hodiny v nádobě a 1/2 hodiny po vytvoření 2 bochánků na plechu. Pomažeme vajíčkem, uprostřed nařízneme. Pečeme na pečicím papíru. 200 C - asi 30 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.