- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Bramborová kaše (s máslem, nesolená) | 500 |
Mouka pšeničná hladká | 100 |
Cizrnová mouka | 100 |
Sýr polotučný polotvrdý 30% průměr | 150 |
Olej řepkový | 10 |
Dochucovadla:
sůl,pepř,kmín mletý, bylinky podle chuti,
Energetická hodnota celkem: 6781 kJ
Bílkoviny (g): 79,
Tuky (g): 55,
Sacharidy (g): 198,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1695 kJ
Bílkoviny (g): 19.8, Tuky (g): 13.8, Sacharidy (g): 49.5, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Bramborovou kaši smícháme s moukou a strouhaným sýrem,osolíme, opepříme, okmínujeme. Z těsta utvoříme kuličky, které vmáčkneme do vymazaných vysypaných formiček na mufiny a dotvoříme do tvaru košíčku, můžeme potřít olejem, ale nemusíme. Upečeme do růžova ( 180°C asi 20´). Upečené můžeme plnit masovou, zeleninovou nebo houbovou směsí a podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.