- Autor: Hana03
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Losos filety bez kůže (mražené) | 150 |
Olej olivový | 3 |
Rukola | 40 |
Rýžové nudle (v suchém stavu) | 50 |
Sójová omáčka | 5 |
Sezamová semínka | 5 |
Dochucovadla:
Zázvor čerstvý, chilli, lze též přidat špetku cukru, sůl. Místo rukoly lze použít čerstvý koriandr (nať) nebo hladkolistou petržel.
Energetická hodnota celkem: 2106 kJ
Bílkoviny (g): 34,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 44,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 1,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Z čerstvého lososa odstraníme kůži a nakrájíme ho na kostky. Ty promícháme v misce s troškou oleje a sojovou omáčkou (nejlépe Kikkoman nebo Shoyu, příp. celiaci Tamari), příp. lze přidat i špetku cukru, marinujeme cca 30 minut. Oloupeme si malý špalíček zázvoru, který zmáčkneme plochou stranou nože, aby se uvolnilo aroma a přidáme ho do misky. Tenké nudle zalijeme vroucí vodou, osolíme a necháme odstát do změknutí. Mezitím si rozpálíme pánev, na kterou dáme lososa i s marinádou a zázvorem. Orestujeme, přidáme nasekaný kousek chilli papričky a zcezené překrájené nudle, promícháme. Vyndáme zázvor, posypeme sezamem a hrstí rukoly (nebo koriandru nebo petrželky).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.