- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 20
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 40 |
Hrozny | 120 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 60 |
Řecký jogurt bílý 0% (Milko) | 140 |
Polníček | 80 |
Jablko | 200 |
Celer bulva | 200 |
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 280 |
Olej řepkový | 6 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, citrónová šťáva
Energetická hodnota celkem: 4625 kJ
Bílkoviny (g): 95,
Tuky (g): 48,
Sacharidy (g): 71,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 48,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1156 kJ
Bílkoviny (g): 23.8, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 17.8, SAFA (g): 2, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Kuřecí prso omyjeme a ochutíme solí a pepřem, opečeme na pánvi na troše řepkového oleje. Celer a jablko očistíme a nakrájíme na jemné nudličky, zakápneme citrónovou šťávou. Přidáme najemno nakrájenou červenou cibuli, rozkrojené hroznové víno a nasekané ořechy. Řecký jogurt ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou a vmícháme do salátu. Nakonec přidáme listový salát, například polníček nebo rukolu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.