- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 560 |
Olej řepkový | 20 |
Parmezán 32% | 20 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 200 |
Celer bulva | 180 |
Cibule | 100 |
Česnek | 8 |
Mrkev | 250 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Víno červené | 100 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, citrónová šťáva, bazalka
Energetická hodnota celkem: 7980 kJ
Bílkoviny (g): 171,
Tuky (g): 36,
Sacharidy (g): 217,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 42,
Vláknina (g): 28,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1995 kJ
Bílkoviny (g): 42.8, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 54.3, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 10.5, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Zeleninu očistíme, mrkev a celer nastrouháme nahrubo, cibuli a česnek nakrájíme najemno. Na pánvi zvolna orestujeme na troše oleje cibuli s česnekem, po chvíli přidáme červené víno a necháme odpařit. Přidáme mrkev, celer a konzervovaná rajčata. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou a dusíme cca 15 minut doměkka. Těstoviny uvaříme dle návodu. Kuřecí prso očistíme, ochutíme solí a pepřem a zvolna opečeme na pánvi na troše oleje (cca 4 minuty z každé strany). Před podáváním posypeme strouhaným parmezánem a čerstvou bazalkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.