- Autor: BlankaC
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Zeleninovo-cizrnova polevka plna vitaminu a bilkovin
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Zeleninová směs Mochovská | 200 |
Cizrna | 80 |
Voda | 700 |
Česnek | 8 |
Cibule | 30 |
Bohatý bujón zeleninový (Knorr) | 8 |
Dochucovadla:
sul, pepr, majoranka nebo jine koreni
Energetická hodnota celkem: 1756 kJ
Bílkoviny (g): 25,
Tuky (g): 4,
Sacharidy (g): 68,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 585 kJ
Bílkoviny (g): 8.3, Tuky (g): 1.3, Sacharidy (g): 22.7, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 7.7, Vláknina (g): 3.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
recept prevzaty z: http://recepty.vareni.cz/skvela-cizrnova-polevka/ Cizrnu namočíme přes noc do vody (alespoň na 10 hodin), poté ji uvaříme v jiné vodě doměkka (cca 1 hodinu). Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku s prolisovaným česnekem a zaprášíme hladkou moukou. Přisypeme zeleninu, cizrnu a zalijeme teplým vývarem. Polévku dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Necháme asi 30 minut vařit na mírném ohni. Poté cizrnovou polévku rozdělíme na dvě poloviny a jednu z nich rozmixujeme. Smícháme zpět dohromady. Takto připravenou cizrnovou polévku můžeme podávat.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.