- Autor: Macatice
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Bulgur pšeničný (v suchém stavu) | 60 |
Slanina anglická | 30 |
Cibule | 100 |
Brokolice | 60 |
Olej řepkový | 10 |
Dochucovadla:
sušený česnek, podravka, sůl
Energetická hodnota celkem: 2005 kJ
Bílkoviny (g): 16,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 57,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Bulgur dáme vařit do lehce osolené vody podle návodu.(doporučuju dostatek vody, na tohlw množství asi 400 ml, 15 minut vařit, 5 minut nechat dojít). Na pánev na lžičku oleje dáme orestovat dva plátky anglické slaniny, uzené krkovičky nebo podobné uzeniny, jednu větší na kostičky nakrájenou cibuli a asi dvě růžičky brokolice pokrájené na drobno (zejména košťálky je potřeba nakrájet na oprvdu malé kousky). ochutíme trochou sušeného česneku a podravkou (kuchárkem nebo podobnou zeleninovou kořenicí směsí, případně jen špetkou soli). Restujeme asi deset minut. Mezitímodstavíme bulgur a necháme ho dojít. Poté z něj slijeme zbytek ody a vmícháme do něj orestovanou směs z pánve. Uvedené množství je jedna lhčí porce , cca 2000 kJ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.