- Autor: sduranova
- Doba přípravy (min.): 150
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřové maso libové (bez tuku) | 750 |
Olivovy olej Extra Virgin | 25 |
Cibule | 200 |
Mrkev | 300 |
Celer řapíkatý | 300 |
Česnek | 50 |
Bujón průměr (hotový) | 25 |
Pivo tmavé 11° | 200 |
Dochucovadla:
sul, pepr, kmin, bile vino na zeleninu, zazvor,
Energetická hodnota celkem: 7053 kJ
Bílkoviny (g): 169,
Tuky (g): 70,
Sacharidy (g): 91,
SAFA (g): 32,
Cukry (g): 41,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1176 kJ
Bílkoviny (g): 28.2, Tuky (g): 11.7, Sacharidy (g): 15.2, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Zapneme troubu na 200 st. Pripravime si hrnec, ve kterem to budeme dusit v troube (napr. rimsky hrnec) Vse nakrajime na drobne kousky. Na rozpalenou panev dame olivovy olej a hned pridame cibuli, lehce zasmahneme, pridame mrkev a celer, lehce opeceme, podlijeme troskou sucheho bileho vina a nechame odparit, pridame na kousky nakrajene maso a za staleho michani nechame zatahnout. Pridame koreni dle chuti a rozdrobime kostku bujonu. Promichame. Prendame do hrnce, ve kterem to budeme dusit a podlijeme pivem. Cca za 2 h je hotovo. Lze podavat s ryzi, bramborem ci chlebem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.