- Autor: madridacka
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Chřest | 500 |
Žloutek | 80 |
Víno bílé suché | 150 |
Kapary | 50 |
Rukola | 100 |
Rajčata Cherry | 80 |
Máslo čerstvé | 50 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bazalka
Energetická hodnota celkem: 3735 kJ
Bílkoviny (g): 25,
Tuky (g): 64,
Sacharidy (g): 54,
SAFA (g): 36,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 934 kJ
Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 13.5, SAFA (g): 9, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Uvaříme chřest (asi 15 minut). Poté jej opatrně vyjmeme, necháme okapat a uchováme horký. Zatímco se chřest vaří, na vodní lázni šleháme žloutky s 8 lžícemi bílého vína, pepřem a solí. Zvolna přiléváme zpěněné máslo. Nakonec přidáme nahrubo nasekané kapary a bazalku osolíme, opepříme, případně dochutíme citrónovou šťávou. Ozdobíme rajčetem a rukolou
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.