Datum registrace: 18. 04. 2013
Boruv.ka
Původní Sebekoučink
0 %
0 kg
4 kg
Již zhubnuto: 0 kg
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 137230.18 km |
Kolo: | 66668.00 km |
Cvičení: | 5714 h 35 min |
Přátelé
Lektoři
?
Jak si přidat lektora
Boruv.ka
Jak psát blog?PORAĎTE - recept na kokosky
06. 12. 2013
Ahoj holky !
Prosím poraďte mi dobrý recept na kokosky, hlavně dobu a teplotu pečení. Nevím proč, ale vždycky je mám tvrdé jak šutr a nezměknou, měkké jsou jen ze začátku :-(((
Prosím poraďte mi dobrý recept na kokosky, hlavně dobu a teplotu pečení. Nevím proč, ale vždycky je mám tvrdé jak šutr a nezměknou, měkké jsou jen ze začátku :-(((
DĚKUJI !!!
Hodnocení (0 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
06. 12. 2013 14:15
Bílkové byly ten odkaz z apetitu ;-) ty jsou fakt moc dobré, ale jestli potřebuješ zdolat kvanta bílků, tak dělám klasické pusinky a z toho stříkám na plech srdíčka, hvězdičky, na to perličky a jde to na stromek jako ozdoby ;-) krásně pak voní celý pokoj vanilkou
06. 12. 2013 13:40
Pavli, z této směsi dělám vosí hnízda - nepečená s pařížským krémem.
Takže letos dám část do trouby :-)
Takže letos dám část do trouby :-)
06. 12. 2013 13:38
Leni, ochutnala jsem u sousedky - má je měkké a šlehá ve vodní lázni, dává cukr, kokos, trochu citronové šťávy a strouhanku - ta strouhanka byla pro mne novinka, možná jsou měkké právě proto...ale peče podle oka...hledala jsem recept a našla jsem - 4 bílky, 250g práškového cukru, 1 vanilkový cukr, lžíce citronové šťávy, 120g kokosu, 60g strouhanky - péct na 160 stupňů cca 15 minut (to se mi tedy zdá trochu moc dlouho) - pozor, nemám vyzkoušeno!
06. 12. 2013 12:52
Leni, u nás jdou bílkové pusinky, ale kdysi jsem dělala kokosky, také byly po upečení skvělé, druhý den tvrdé, že bys na ně potřebovala pilu. Plnou krabici jsem dala na balkón, že je vyhodím do kontejneru. Po Novém roce přijel bratr, cukrátka již nebyla, tak jsem si vzpomněla na kokosky, ale upozornila jsem ho, že jsou hodně tvrdé. Pojídal je v pohodě, pak jsem zjistila, že jsou moc dobré a měkké. Asi se ty klasické z bílků musí nechat delší čas rozležet.
06. 12. 2013 12:32
já dělám ty z apetitu, s tvarohem, jsou měkké - koukám že Ti Hanka už dole dala odkaz. tvaroh dávám tučný.
06. 12. 2013 12:21
Ahoj Leni, já dělám kvůli tátovi naši čtyřicet let starou klasiku - po 1/4kg kokosu, hl. mouky, cukru, másla + 2 žloutky - kuličky a spíš sušit cca při 160st., čerstvé jsou měkké, pak ztvrdnou a fakt potřebují aspoň 14 dni k rozležení, pomůže tomu půlka jablka v krabici s kokoskami.
Zkoušela jsem i tyto http://www.apetitonline.cz/recepty/1124-kokosky-s-tvarohem.html a byly taky výborné, vláčné, jen pozor na množství toho tvarohu, kamarádka si nevšimla a lupla tam celou vaničku :-))) Letos chci vyzkoušet http://madlinakuchyne.blog.cz/0912/nejsnadnejsi-kokosky-na-svete
Zdají se nějaké hodně jednoduché :-)
Zkoušela jsem i tyto http://www.apetitonline.cz/recepty/1124-kokosky-s-tvarohem.html a byly taky výborné, vláčné, jen pozor na množství toho tvarohu, kamarádka si nevšimla a lupla tam celou vaničku :-))) Letos chci vyzkoušet http://madlinakuchyne.blog.cz/0912/nejsnadnejsi-kokosky-na-svete
Zdají se nějaké hodně jednoduché :-)
Boruv.ka
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?
6 bílků, 330 g cukru krupice, 100 g cukru moučky, 170 g strouhaného kokosu (nebo 170 g mletých oříšků)
Bílky s krupicovým cukrem šleháme ve vodní lázni nad párou do tuhé pěny cca 15 minut. Misku s pěnou odstavíme a necháme mírně vychladnout. Strouhaný kokos (nebo mleté ořechy) promícháme s moučkovým cukrem a do tuhého sněhu lehce přimícháme.
Na tvoření laskonek prodávají šablonu, která se položí na pečící papír na plech, každé kolečko se naplní sněhovou hmotou a stěrkou uhladíme po ploše šablony a setřeme přebytečné těsto. Šablonu zlehka nadzvedáváme z jedné strany, aby laskonky postupně odpadávaly a zůstávaly na pečícím papíře.
Pečení - sušení: troubu předehřejeme na 120o C. Vložíme plech a zapékáme 15 minut až laskonky naběhnou. Poté stáhneme teplotu na 80o C a necháme dosušit při otevřených dvířkách trouby, které podložíme korkovou zátkou (nebo vařečkou). Pečeme - sušíme cca 15 minut. Upečené laskonky nožem lehce odloupneme, případně ještě dosušíme a necháme vychladnout.
Vychladlé laskonky slepíme máslovým krémem (kávový, kakaový, oříškový). Můžeme dozdobit čokoládou.
(Recept byl přiložen k Šabloně na kulaté minilaskonky a hned napoprvé se povedly)