Datum registrace: 18. 04. 2013
Boruv.ka
Původní Sebekoučink
0 %
0 kg
4 kg
Již zhubnuto: 0 kg
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 137230.18 km |
Kolo: | 66668.00 km |
Cvičení: | 5714 h 35 min |
Přátelé
Lektoři
?
Jak si přidat lektora
Boruv.ka
Jak psát blog?Pampeliškový med - poraďte
08. 04. 2014
Dělám poprvé pampeliškový med. V receptu co mám, píšou, že to mají být jen květy bez toho zeleného těsně okolo květů, tak se tu s tím pižlám, aby tam nebyla ani trocha zeleného a teď jsem na videu viděla, že to paní neškubala a vařila i s tím. A navíc než je manžel dovezl domů, povadly, nevadí to nebo ho mám radši vyslat pro nové a aby je přinesl k vaření ještě krásné, rozkvetlé, nepovadlé ?
Hodnocení (2 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
26. 04. 2014 22:42
Babulka
Také jsem ten med vařila, když byly děti malé a pamatuji si jeho zvláštní chuť dodnes. Příští týden jdu na to taky :-)
26. 04. 2014 22:27
To jo, klidně bych ho vařila obden, je to náramně jednoduché a bavilo mě to a navíc je velmi zdravý. http://www.bylinky.eu/maly-zazrak-jmenem-pampeliska.html
26. 04. 2014 21:41
Tak to je pecka, já mám teď v hrnci asik 380 květů a zítra jdu na to :)
26. 04. 2014 20:58
Tak si představte, že jsme udělali med celkem z 2700 květů :-D Jedna várka je trochu tmavší a druhá světlejší, dokonce cítím i chuť jinou, jeden je víc kyselý a druhý je jemnější. Určitě je to tím kolik tam je pomerančů a citronů. No, zásoby na rok :-D Něco rozdáme v rodině a i tak bude zásoba do příštího jara :-))) A povedlo se na jedničku !
09. 04. 2014 21:43
ahoj, mamka ho dříve dělala, já jí ty květy trhala, měla dávku na 400 květů ... dál si to nepamatuji.Ale vždycky byly i s tím zeleným:-)
Med je trošku řidčí než ten včelí .
Je dobrý jak na chleba tak i dočaje. Tak ase ti vede:-);-)
Med je trošku řidčí než ten včelí .
Je dobrý jak na chleba tak i dočaje. Tak ase ti vede:-);-)
08. 04. 2014 21:05
Když dáš květů víc, nic se nestane. Jak je tam teď hodně pylu, pak se ten med táhne jak karamel. Výýborný. :-))
08. 04. 2014 20:07
Jo tak to nevím, budu to dělat prvně,.mně by zajímalo, milé dámy, jestli se to potom má v těch skleničkách obracet dnem vzhůru jako se to dělá u marmelád. Marmelády mám od loňského léta a žádná se nezkazila.
08. 04. 2014 20:00
že se ptám a jak dlouho pak vydrží, nekazí se?? a je na něco speciélně určený?? jako lék nebo jen tak na chleba?
08. 04. 2014 20:00
Zítra to udělám z čerstvých. Receptů je mraky, v jednom starém píšou 240 květů zbavíme zeleného zákrovku, 1125 ml vody a vaříme ( varem jen překulit ), vše se nechá 24hodin v chladu, druhý den přecedit přes plátýnko, vsypat 1kg cukru a vaříme zvolna 1h za občasného míchání. Asi půl hodiny před ukončením přilijeme šťávu z 1 pomeranče a 2 citronů. ( Rovněž přecezené přes plátýnko ) a dovaříme. Jakmile kapka medu na zkušebním talířku rosolovatí, vlijeme do skleniček vypláchnutých rumem :-))
Mně se líbí tento recept s videem http://ekucharka.net/pampeliskovy-med-video
Mně se líbí tento recept s videem http://ekucharka.net/pampeliskovy-med-video
08. 04. 2014 19:53
Jak píše HelePa zelený tam můžeš nechat když je máš čerstvě natrhané :-)))) Dobrou chuť!!
08. 04. 2014 19:52
Do jednoho litru studené vody dám dvě vrchovaté hrsti květů a pomalu zahřívám do varu, odstavím a nechám do druhého dne.Druhý den přecedím a dobře vymačkám Do šťávy dám kilogram cukru,je lepší přírodní,půl citronu na plátky,Hrnec na plotnu a pomalu odpařovat na medovou hustotu .používám i se zeleným .
08. 04. 2014 19:49
Já blb ty zelený zákrovky odstraňovala hodinu a pak jsem s tím sekla :-D
08. 04. 2014 19:45
já budu o víkendu dělat sirup, s medem zkušenosti nemám. Nicméně s tím sirupem taky ne. Ale budu trhat květy bez stonku ( s tím zelným olistím okolo) a dám do hrnce s kys. citronovou.
08. 04. 2014 19:36
Ahoj Borůvko, zelené nepižlej, použij celý květ. Dnešní povadlé květy nevadí, v hrnci stejně zvadnou :-))
Boruv.ka
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?