Datum registrace: 03. 11. 2010
Gejby
Sebekoučink
Váš nezaplacený cyklus byl automaticky zrušen dne 22. 3. 2018. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136852.81 km |
Kolo: | 66657.70 km |
Cvičení: | 5696 h 37 min |
Stob skupiny
Gejby
Jak psát blog?Co jíte
04. 11. 2010
Stále tápu ,co jíst a jak zjistit kolik to má tuku,sacharidů a bílkovin,když to budu dělat podle sebe!Nějaký recept jsem si oblíbila tady v receptech ,ale mnoho jich tam chybí ,hlavně polévky!Pokud byste mi někdo poradil budu vděčná.Stále jím jídla,která mají hodně sacharidů,chci to změnit,ale nevím ,jak!
Jestli si mám koupit nějakou knihu nebo brožůru od STOBKLUBU?Nevím tápu ,uvítám veškeré rady!
Jestli si mám koupit nějakou knihu nebo brožůru od STOBKLUBU?Nevím tápu ,uvítám veškeré rady!
Hodnocení (6 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
08. 11. 2010 09:35
Ahoj Gejby, já jsem si koupila knihu Hubneme s rozumem v praxi.Stála asi 350,- Je tam nějaká teorie a pak řada receptů. Dobré je, že jsou tam recepty na jednu porci. Já si vařím většinou 2 porce na 2 dny. Recepty jsou z normálně dostupných surovin. Hlavně jsou většinou plné zeleniny. Když si podle knihy uvařím tak vůbec netrpím hlady. Jím víc, než když jsme začala hudnou a každý den mám tak 1 kg dóle. Někdy si říkám ,že to není možné tak hodně jíst a hubnout, ale je to tak. Tak hlavně vydržet.
06. 11. 2010 14:12
Šmakouna mají nejčastěji ve zdravé výživě, ve vegetariánských prodejnách.. ale mám takový pocit, že jsem ho snad viděla i v tescu..
05. 11. 2010 21:12
Pokud vaříš, tak zapisuješ množství syrových surovin. Často si můžeš vybrat - třeba zelenina syrová, mražená... prostě tam zadáš to, co použiješ. Když chceš zjistit hodnotu uvařeného jídla, tak v databázi hledáš v rubrice "hotová jídla". Tam najdeš už uvařené přílohy (pokud nemáš zváženo, musíš to odhadnout). Maso je jen syrové, takže zase musíš odhadnout, kolik asi ten plátek masa vážil na začátku. Zbytek jídla si musíš rozložit na to, z čeho je uvařený. Všude zadáváš jen snědené množství, bílkoviny, sacharidy.... se pak spočítají samy.
05. 11. 2010 20:25
No právě ,že se mi to nezdá,vždyť to má jinou hodnotu syrový a jinou upravený né?Tak v tom stále tápu a na to počítání jsem dutá!Doufám,že se brzy zorientuji!Potřebovala bych názorný příklad!
05. 11. 2010 13:49
Gejby, podle mě si to program spočítá sám. Do kolonky oběd si dáš zvlášť kuřecí maso, pórek a rýži, napíšeš množství a ono ti to tam samo naskočí, program spočítá kolik má jídlo bílkovin, sacharidů, tuků... Pokud bys potřebovala zjistit kalorickou hodnotu 1 porce, tak bys musela podle tabulek spočítat celé jídlo a vydělit to počtem porcí.
05. 11. 2010 10:45
Molly díky popřemýšlím,kdyžtak objednám vše!Mě pořád nedochází,jak to vypočítat,když si udělám třeba kuřecí prso s porkem a rýží,tak nevím jak to vypočítat množství chápu,ale ty bílkoviny sacharidy....!
05. 11. 2010 10:27
Gejby, ty brožůrky jsou skvělé a nejsou ani drahé, já je má doma už dlouho. Nejvís se mi líbila brožůrka Energetické hodnoty potravin a pak Skládačka pro zdravé hubnutí.
05. 11. 2010 05:39
Moc děkuji za odpovědi!Všem držím palečky ať to zvládnem a najdem tu správnou cestu!
04. 11. 2010 21:05
U vlastního receptu si prostě napiš, z čeho se skládá (i množství) - nejlépe rovnou děleno počtem porcí, ať víš, kolik je jedna. Pak si to zkusmo vepíšeš do jídlokoučinku a uvidíš, jak na tom to jídlo je. Když je moc kalorický, zkus zmenšit porci a taky nahradit nebo vynechat to, co tam těch kalorií dává nejvíc. Pak si recept uložiš do vlastních a kdykoli ho můžeš vytáhnout. Dělám to taky tak. Dobré na spočítání je taky e-kalkulačka na http://www.flora.cz/ekalkulacka/e_index.htm je tam hrozně moc potravin a dobře se v nich hledá.
Omezení sacharidů = jak psala Bojovnice, omezení příloh, pečiva, taky ovoce (stačí jedna porce za den) a samozřejmě sladkostí. Místo toho přidat zeleninu a bílkoviny (maso, vejce, tvaroh, cottage, luštěniny)
Omezení sacharidů = jak psala Bojovnice, omezení příloh, pečiva, taky ovoce (stačí jedna porce za den) a samozřejmě sladkostí. Místo toho přidat zeleninu a bílkoviny (maso, vejce, tvaroh, cottage, luštěniny)
04. 11. 2010 20:52
Velmi zajímavý dotaz, i já se těším na komentáře ostatních. Hodně potravin najdete na www.kaloricketabulky.cz, a u vámi vařených asi nezbývá než si to jednou celé "složit", spočítat a jídlo uložit do "vlastních jídel". Sacharidů jsem se zbavovala postupně, nejprve poloviční přílohy, pak poloviční příděl pečiva a nakonec ovoce! Držím pěsti, ať najdete tu nejlepší cestu!
Gejby
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?
Ale jsem teda překvapená,že píšeš,že máš 1kg každý den dole.To je super i když se mit o zdá jestli to není moc,že by to mělo být za týden.