TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 01. 06. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

Katulata

Původní Sebekoučink

14 %
0 kg 11.5 kg

Již zhubnuto: 1.6 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 10384
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 136532.25 km
Kolo: 66634.70 km
Cvičení: 5678 h 47 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Katulata

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Recept: krémová celerová polévka i s výživovými hodnotami :-)

22. 06. 2012

Děvčata a chlapci :-) Dneska jsem poprvé vařila i jedla celerovou polévku, na netu psali že je moc zdravá a lidé v okolí o ní básnili že je i moc dobrá. Tak jsem ji teda uvařila na dnešek i na zítra takže se nelekněte toho množství (dneska jsme jedli 3, zítra budeme 4). Napíšu vám tady přesné gramáže jak jsem to měla já a snad vám bude chutnat tak jako nám doma :-)

Ingredience: CELER (312g)
                   CIBULE (132g)
                   MASOX (1ks)
                   OLEJ (10g)
                   SMETANA KE ŠLEHÁNÍ (200ml)
                   ZAKYSANÁ SMETANA (100ml)
                   VODA (2l)
           sůl, pepř, kmín, maggi (podle chuti)

Postup: Na oleji si orestujete do průhledna na jemno nakrájenou cibulku, na ní pak dáte nastrouhaný celer (já jsem ho pomlela v kuchyňském robotu a bylo to raz dva) a necháte spolu chvilku restovat. Pak zalijete vodou, přidáte masox a koření a necháte vařit. Ke konci vemte ponorný mixér, celé to rozmixujte a zalijte oběma smíchanými smetanami. Nechte ještě chvíli vařit a doporučuji upražit si k tomu houstičky. To je všechno :-) 

Výživové hodnoty na 100g 
energie..... 163Kj
bílkoviny.... 0.72g
tuky........... 3.08g
sacharidy.... 2.08g

Tak dobrou chuť

Katka :-)
Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

22. 06. 2012 18:59
Celer miluju,naučila jsem se místo hranolek nakrájet celer jako na hranolky,pokapat olivovým olejem a ogrilovat na grilu.Je to zdravější jak hranolky z brambor a chutí daleko lepší.Výborná příloha k masu a nebo i jen tak na zobání.Malounko osolím.
22. 06. 2012 15:55
To zní dobře, zkusím to doma navrhnout, abychom to někdy ukuchtili. :-)
22. 06. 2012 14:58
Moooc ráda vařím a ještě víc mě teď baví vařit něco čím můžu udělat radost více lidem :-))
22. 06. 2012 14:53
Vynikající - seběhly se mi sliny. Dneska jdu pro celer a smetanu - zítra vařím. díky

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři