TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 03. 04. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Masa55

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 444
Celkem: 25171
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 4253.90 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 1 h 45 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 136869.76 km
Kolo: 66657.70 km
Cvičení: 5696 h 53 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Začínám

20. 01. 2017

Máme rádi smetanové omáčky. No smetanové , do každé omáčky dávám 2 šlahačky i do segedínu.Dnes jsem vařila koprovku s masem a vejcem.Vědomě jsem ji ošidila a namísto 2 šlehaček jsem dala jen 1 a druhá byla 12 % smetana.Nic jsem neříkala, ba naopak během vaření jsem hlásila, jak se mi dneska vede a hle na chuti nebylo vůbec nic znát. Tak jako jsem začala s cukrem s poloviční dávkou, tak budu ubírat i na šlehačkách !!!!!

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

21. 01. 2017 16:30
Sampoch : přečetla jsem mužovi tvoje rady a konstatoval, tak a mám po dobrých omáčkách......no pochopila jsem, že už mu to víckrát číst nebudu !!!!!
21. 01. 2017 15:46
Sampoch : to víš , že přijmu pár rad od chlapa a ty tvoje rozhodně vyzkouším.
21. 01. 2017 14:44
Šlehačku vůbec nepoužívám, dávám méněprocentní zakysanoiu smetanu, sýr typu lučina nebo rozmixovaný cottage. A zahušťuju bramborou a zeleninou - zvláště cuketa je vhodná, nemá žádnou výraznou chuť. A když je potřeba, dozahustím škrobem - pšeničným nebo kukuřičným.
21. 01. 2017 11:02
Já používám do omáček řecký bílý jogurt a zahušťuji také bramborem nebo zeleninou.:-))
21. 01. 2017 10:28
Ahoj, přijmeš pár rad od chlapa?
Smetanu jsem vyřadil úplně, a místo smetany používám smetanový jogurt. Nejvíc se mi v tomto směru osvědčil "Choceňský smetanový MAX". A jelikož každý jogurt je trošku "navinulý" a to znamená, že omáčku již většinou nemusíš přikyselovat. Na přiředění pak stačí mléko. Pak ještě jeden fígl, co se týče zahuštění omáčky. Dej do omáčky rozvařit nastrouhanou bramboru , nebo přidej trochu bramborovýho škrobu (ale s mírou), a nebudeš potřebovat na zahuštění tolik mouky. Co se týče mouky zkus raději špaldovou, nebo 1/2 špaldovou a 1/2 pšeničnou. Jde o to, to párkrát zkusit, a když si vychytáš poměry, omáčka bude mnohem lehčí a zdravější a na chuti to ani nepoznáš. Ale hlavně, kila půjdou dolů.
Jen jedno varování závěrem: Když si zvykneš vařit takto lehčeji a zdravěji, a sníš pak, třeba na návštěvě, něco uvařeného "po staru", tak tě to možná trochu prožene.
21. 01. 2017 07:54
Naladila jsi mě na koprovku, dnes bude k obědu. Já ji dělám jen z mléka, ale z mléka domácího. Bude s vejcem a bramborem.
21. 01. 2017 07:48
pro Dasa 53 , odhaduji že jsi Dáša já zase Máša.Tak ahoj.Ty suroviny neznám a prosím, jak pečeš ty řízky v troubvě ???
21. 01. 2017 07:22
do asijských jídel používám kokosové nebo mandlové/kešu mléko - zkus, je to vynikající třeba na dhal nebo curry, pokud děláš.
21. 01. 2017 07:21
já používám jen 10 % smetanu a dávám jen jednu (většinou na 2-3 porce). zahušťuji zeleninou (cibule, kořenová zelenina, cuketa, patizon, tuřín, dýně atd.) nikdo si zatím nestěžoval a nikdo nic nepoznal, naopak, omáčky jsou lepší, než s tučnou smetanou bez zeleniny. jdeš na to dobře :-)
20. 01. 2017 20:41
Jasně, že to jde!. A ještě alespoň po omáčce jen ze smetany není těžko:-)!
20. 01. 2017 20:02
...no vidíš, že to jde, a příště už jen smetanu :-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři